onsdag 9 juni 2010

Kort rapport från Stockholm Marathon

Siavash med iskallt fighter face. Notera t-shirten.

Jag med desperat "fan-jag-kommer-inte-hinna-under-3-face".

Ted med "Det-här-går-ju-riktigt-bra-face"

I lördags var det den stora dagen (efter Kistaloppet den 18 september) - Stockholm Marathon. Från vårt nätverk var det tre löpare som ställde upp på utmaningen:
  • Siavash Saberian. En av förra årets deltagare i Husby Marathon som f.ö. fick ett av våra stipendier för sina exceptionella insatser i projektet. Omkring tio dagar före maran fick Siavash förfrågan om han ville ta över ett startbevis och springa de 42,2 kilometerna. Han tvekade inte sekund och tog sig runt banan utan några större förberedelser. Big up! De e så vi gör i Husby Marathon.
  • Ted Solomon. En god vän som tränat stenfokuserat sedan januari och t.o.m. köpt Garmin 405 för att kunna pulsträna som ett riktigt proffs. Ted fick en muskelbristning på baksidan av låret några dagar före maran efter ett pass med en friidrottsförening (!). Han bet ihop, örfilade sin naprapat som rekommenderade vila och sprang banan runt som en sann mästare. Nästa utmaning för Ted är Stockholm Triathlon och sedan Kistaloppet.
  • Jag. Förra året sprang jag på hyffsade 3.24 och satte som målsättning 2010 att klippa den magiska tretimmarsgränsen. Elitlöpare och andra förståsigpåare sa att det var helt omöjligt med tanke på att jag började träna intensivt (mer än 1-2 gånger i veckan) den 21 mars. De fick rätt men med en marginal på drygt två minuter. Nästa år sitter den.
Samma dag som maran var det filminspelning för Kistaloppets trailer. Kommer rapport om inspelningen inom kort.

/David

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar