lördag 12 september 2009

Stockholm Halvmarathon 2009

Idag är det dags! Klockan 16.30 går startskottet för Stockholm Halvmarathon 2009.

Vi har förberett oss i 5 månader för denna dag och det kommer att bli riktigt, riktigt roligt. Självklart kommer det även att bli jobbigt och ibland kanske till och med göra ont. Tänk då bara på att Du faktiskt ställt upp på en utmaning som de allra flesta i Sverige aldrig kommer att ha gjort i sitt liv. Det gör Dig speciell.

Om Du genomför hela loppet har Du gjort något fantastiskt. Om Du påbörjar loppet men måste avbryta av en eller annan anledning så har Du inte misslyckats. Tvärtom har Du visat att du har hjärta och modet att våga vinna. Det gör Dig till en vinnare.

Vi kommer att träffas utanför Ica i Husby kl. 13.30 för gemensam avfärd till Kungsträdgården. Observera att vi byter om till löparkläder hemma. Du kan ha överdragskläder på och lämna in dem innan loppet. Det kommer att finnas möjlighet att lämna av packning i Kungsträdgården. Babak messade igår kväll ut en lista över saker som Du måste ta med. Vi tar det igen just in case:

(1) Legitimation (ID-kort eller pass)
(2) Startpaketet som du fått hemskickat (informationsbrev m.m.)
(3) Husby Marathon-t-shirt, löparskor, shorts/byxor etc.
(4) Ombyteskläder
(5) MP3-spelare

Igår delade vi ut kolhydratpåsar till alla som var på plats på middagen. Blanda pulvret med 1 liter vatten i en flaska och drick det kl 13.00. Drick gärna lite extra vätska under dagen. Marathon.se ger följande tips inför och under loppet:
____________________________________________________________________

Klara loppet på 2,00 h:
-Värm upp lite lätt innan start (småjogg/stretch), eller inled loppet med lite lätt jogg. Stressa inte med för snabb löpning.

- Lägg upp loppet så att det känns behagligt. Det är helt ok att promenera en kort stund i samband med vätskekontrollerna. (där du helst ska dricka!). Men tänk på att inte stanna upp helt, det är bättre om kroppen är i rörelse hela tiden.

Inled löpning i en fart som känns bra!
Mentalt: Dela upp loppet i kortare avsnitt, spring inte hela loppet på en gång "i huvudet" då blir det långt.
____________________________________________________________________

Klara loppet - ta sig runt:
- Värm upp lite lätt innan start (småjogg/stretch), eller inled loppet med lite lätt jogg. Stressa inte med för snabb löpning.

- Lägg upp loppet så att det känns behagligt, dvs lägg in promenadbitar med jämna mellanrum. Promenera gärna lite i samband med vätskekontrollerna. (där du helst ska dricka!). Men tänk på att inte stanna upp helt, det är bättre om kroppen är i rörelse hela tiden.

Tips:
Inled löpning i en fart som känns bra! Spring ex;
5-4-3-2-1km med 3 minuters gång mellan löpavsnitten. Håll din långdistansfart. (Runt 7.00 min/km)

Fortsätt sedan med 1-2km löpavsnitt med 2-3 min gång mellan löpningarna fram till mål.
Mentalt: Dela upp loppet i kortare avsnitt, spring inte hela loppet på en gång "i huvudet" då blir det långt.
____________________________________________________________________

Vi ses kl 13.30 utanför Ica.

The future belongs to those who prepare for it today.
Malcolm X

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar