söndag 18 oktober 2009

Rapport från loppet!

Många har frågat hur loppet gick för alla i Husby Marathon. Här får ni ett kort referat från den stora dagen.
På morgonen kunde vi läsa om Husby Marathon i både Svenska Dagladets och Dagens Nyheters printed edition. Artiklarna fanns även på webben och var bland de mest lästa webbartiklarna den 12 september:'
Vi träffades utanför Ica Husby några timmar innan loppet och det var en grym känsla att se alla deltagarna iförda i Husby Marathon tees. Alla var taggade till 100 procent och man kunde konstatera att dagen inte skulle kunna bli något annat än succé. Vi tog tuben in till Kungsan där uppstartsområdet låg och fick glada hälsningar från alla som läst om oss i morgontidningarna. Efter en dryg timmes väntan ställde vi upp vid startlinjen och gick gemensamt loss på den 21,1 km långa sträckan. Alla som startade från Husby Marathon tog sig runt banan och gjorde det med riktig Husby swagger. Åskådare runt hela streckan hejade fram oss och efter mindre än tre timmar hade samtliga deltagare gått i mål. Här ser ni sluttiderna från http://www.stockholmhalvmarathon.se/.
Isseyas Debesay - 1.48.23
Mogos Senay - 2.00.49
Antonio Poté - 2.02.34
Rim Yohannes - 2.20.04
Basar Gerecci - 2.22.30
Rami Al-Khamisi - 2.33.33
Simon Matiwos - 2.34.35
Mehmed Eker - 2.34.37
Evin Ahmad - 2.39.19
Lara Garib - 2.41.16
Det kan enkelt konstateras att den 12 september 2009 kvalificerar sig som en av de största dagarna någonsin! Vi visade att det finns en enorm potential i Husby (och 164) och alla i HM kan vara stolta över sig själva för ett väl genomfört lopp och ett mycket väl genomfört projekt.
Veckan efter hade vi en avslutningsmiddag på Ego på Kammakargatan. Utöver god mat och skön stämning delades priser ut till deltagare i Husby Marathon som utmärkt sig särskilt.
Två gymkort från SATS i Kista delades ut till den snabbaste tjejen respektive killen, dvs. Evin och Isseyas.
Ett åtråvärt pris delades ut till den person som haft högst närvaro under projektets gång och i övrigt gjort mycket bra ifrån sig. För sitt engagemang och flit belönades Daniel P med en Ipod Nano!
Sist men absolut inte minst delades två stipendier á 3 000 kronor ut till de deltagare som utmärkt sig särskilt genom en kombination av hög närvaro, engagemang, kamratanda och drivkraft. De två stipendiaterna var Siavash och Daniel G som gjort sig väl förtjänta av Husby Marathons stipendier.
Vi som arbetat med Husby Marathon vill tacka alla deltagare som varit med och gjort de senaste månaderna till en fantastiskt rolig och givande tid!

1 kommentar: