söndag 6 september 2009

Workshop med One Life Entertainment - sammanfattning

Ni som har tittat in på bloggen de senaste dagarna har dels sett bilder från måndagens workshop med One Life Entertainment AB, dels kunnat lyssna på HM:s egen anthem.

Workshoppen började med att Karl Bjurman, VD på One Life Entertainment, berättade om hur han och kollegan Ioannis Ioannidis gått från att ha en dröm om att starta ett musikproduktions- och eventbolag till att förverkliga drömmen. Ett viktigt budskap från Karl var att våga göra det man verkligen brinner för och satsa helhjärtat på sin passion. Det är endast då kan man bli riktigt duktig på det man arbetar med.

Vi fick en genomgång av hur musikbranschen fungerar och hur viktigt det är att vara kreativ och skapa trender istället för att följa dem. Karl berättade om de olika artisterna som är signade på One Life Entertainment och bjöd in deltagarna till diskussion kring hur man gör för att bäst lansera en ny artist. I samband med det fick vi lyssna på material från bolagets artister och titta på en skållhet video från artisten Ellen of Sweden. Låten heter Grass aint greener och videon kommer att snurra på tv och dyker upp på Youtube inom kort. Ljudfilen kan du lyssna på här!Workshoppen avslutades med att alla deltagarna fick skriva en vers till hitlåten som du kan lyssna på nedan. Låten gästades av ingen mindre än RMH Entertainments snart skivaktuella artist - Eboi!

Stort tack till Karl för en inspirerande och intressant workshop och för Eboi som hälsade på i studion!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar