måndag 17 maj 2010

Trailer på gång...


Tekle Street, Betty a.k.a. Dana Gordon och Haben Solo

Uppdateringarna på bloggen har tyvärr uteblivit den senaste veckan. Sådan är nämligen logiken: hög arbetsbelastning = låg bloggfrekvens. Ibland känns det olönt att skriva men så kommer någon och säger att de följer vårt arbete via bloggen och ger propps för Husby Marathon och KL. Gårdagen och idag var sådana dagar och därför kommer här ett nytt inlägg.

För en och en halv vecka sedan träffade vi de två kreatörerna Haben Solo och Tekle Street som ligger bakom många av de fetaste svenska hiphop-videos på senare tid. Herrarna är up-and-coming inom urbant filmskapande och eftersom Kistaloppet är up-and-coming så har vi bett dem spåna fram lite idéer till en Kistaloppet-trailer. Duon tog en cykeltur runt banan i helgen och imorgon är det dags att träffa kreatörerna för att höra om vad som kan kreeras. Vi har lämnat följande riktlinjer och idéer till videon:
  • Videon till Empire State of Mind med Jigga;
  • Theme song vore fett med St John's Dance - The Plot;
  • Porträtt med lokala kändisar och profiler från respektive värdförort;
  • Löpning på ovanliga ställen;
  • Rocky I (eller II? kanske båda med tanke på att Stallones rullar är en evig upprepning) där ett gäng barn springer efter en löpare som får ett äpple kastat till sig av en torghandlare.
Det kommer att bli intressant att se vad de tagit fram till imorgon. Håll utkik efter trailern som kommer i början av sommaren!

/David

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar