lördag 8 maj 2010

Svensk mästare på 9340 meter?

Mr Hill inne i Kista Galleria.

I morse var det dags för den officiella mätningen av Kistaloppets bana. Vi har sedan länge haft en färdig tio kilometer lång bansträckning som mätts med både GPS-klocka och Eniros kartfunktioner. En bild på banan ligger för övrigt uppe på hemsidan och vi har fått höra att bilden ser ut som både det ena och det andra...

För att försäkra oss om banans längd anlitade vi i våras Sveriges främsta mätare Mikael Hill för uppgiften. Micke har mätt bl.a. Stockholm Marathons och Midnattsloppets banor och var på plats utanför Ärvingehallen kl 07.00 redo att cykla iväg med sina mätprylar. Vi cyklade runt banan och mätte upp tre olika alternativa bansträckningar för att säkra upp ordentligt. När vi cyklat färdigt visade det sig att det längsta av de tre alternativen endast var 9 340 meter långt!

Nu måste vi alltså hitta ytterligare 660 meter för att banan ska vara exakt 10 000 meter lång. Inga problem för Husby Marathon LS - vi lägger bara in en längre runda i Akalla. Lite irriterande är det dock men shit happens enligt Hill. Exempelvis upptäckte Midnattsloppets arrangörer en vecka före ML 2009 att deras bana var 500 meter för kort. Ny mätning av banan kommer att göras inom ett par veckor. Då ser bansträckningen förhoppningsvis annorlunda ut rent visuellt. Vandad har nämligen fått svårt på sistone att hålla sig för skratt när vi under presentationer visar sliden med bansträckningen. RFSU kanske vill sponsra Kistaloppet?

/David

2 kommentarer:

  1. Fallosguden skulle var stolt över eran bana...

    SvaraRadera
  2. haha ingen av oss hade tänkt på formen förrän tre pers oberoende av varandra samma dag skämtade om banan-banan.

    SvaraRadera