torsdag 29 april 2010

Miljöpartiet bjöd in till samtal


Shuuuuuz alla förortare!

Igår bjöd Miljöpartiet i Järva in engagerade och föreningar till ett rundabordssamtal i Tensta Träff. Tanken med samtalet var att ha olika topics som de inbjudna skulle få diskutera.

MP:s Awad Hersi och Jakob Dencker hälsade alla välkomna och berätta kort om sig själva. I fokus för debatten var ungdomsfrågor och självklart bjöds då Husby Marathon in för att dels berätta om arbetet med ungdomar och dels delta i kvällens samtal om ungdomars livssituation längst ut på blåa. En annan som var inbjuden var lokalkändisen Gregor Wroblewski som berättade om behovet av fler fältassistenter i området. Under kvällens gång diskuterades allt ifrån värstingresor till förortsriksdag. Vad alla var överens om var att aktörer i området med fokus på ungdomsfrågor måste sammanstråla och på allvar diskutera hur man IHOP kan förbättra de ungas livssituation i orten.

Kvällen till ära bjöds det på te, kaffe och sambosa. För er som inte vet vad en sambosa är, ask somebody bree! Godare köttfärsfyllda och friterade piroger får man leta efter.

Efter de mordiskt goda pirogerna hade kidnappats i min och Davids magar fick Husby Marathon en enskild pratstund med de närvarande miljöpartisterna som lovade att engagera sig i Kistaloppet och Spring och Rösta. Hittills är Vänsterpartiet, Moderaterna och Miljöpartiet med på traven. Nu väntar vi på att resten av riksdagspartierna tar upp luren och visar sitt stöd. Mona-lisa? Göraninio? Maudan? Janne?

Nä, signar ut för ikväll (läs inatt).

Må gott och lev blott!?

//Babak aka Beezak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar