söndag 28 februari 2010

Väggmålning i HusbySom Du vet är Husby-Akalla-Kista även känt som Sveriges motsvarighet till Brooklyn. Du kanske inte visste det men så är det i alla fall. En av de saker som tidigare saknats för skapa "718"-känsla var en riktig väggmålning skapad av lokalbefolkningen för lokalbefolkningen. Ett av de projekt som Röda Korset bedriver i Husby är just att tillsammans med områdets ungdomar ta fram en tung mural painting i Husby Träff. Sammanlagt har ca 70 personer från bland annat Husbyskolan, Husby Ungdomsgård, Kista Ungdomsgård och Reactor bidragit till målningen på fotografiet ovanför.

Igår var Feiroz och jag på plats för att träffa Åsa och Sandia från RK som är ansvariga för arbetet med väggmålningen. De berättade hur bra arbetet gått och även att en utomhusmålning á la Big-Pun-Big-L-Jam Master Jay-RIP-mode är på gång. Grymt initiativ och en fantastisk kreation av Husbys ungdomar som är värd ett besök.

Under sportlovsveckan är det möjligt för alla som vill att gå till Husby Träff och bidra till målningen. Sadia och Åsa är på plats till torsdag. Den 16 mars är det exklusiv avtäckningsceremoni för väggmålningen.

/Dee

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar