tisdag 23 juni 2009

Workshop med Teddy Goitom


Måndagen den 15 juni hade Husby Marathon besök av Husbysonen Teddy Goitom. Teddy är en del av nätverket Stocktown och arbetar med produktionsbolaget SoEasy.

Teddy berättade om sin långa väg från att ha varit en ung kille från orten med drömmar och ambitioner till att bli den personen han är idag, en person som på egen hand förverkligat flera av sina livs drömmar.

Han berättade om hur han som dokumentärfilmare upplevt Rio De Janeiro, Jamaica m.m. och Teddy visade även korta snuttar från en nyproducerad dokumentärfilm om Afrika. Den gav en annan bild av denna kontinent som ofta förknippas med fattigdom och misär. Filmen är bland annat filmad i Ghana och Etiopien.

Efter filmen hade Teddy frågestund med Husby Marathon deltagarna. Flera av deltagarna var nyfikna på hur de ska gå till väga för att göra en dokumentärfilm. Råden Teddy gav var kort och gott, ”trial and error”, dvs att man får testa sig fram och lära sig av de misstag som uppkommer på vägen.

Husby Marathon vill tacka Teddy som tog sig tid att förläsa för Husby Marathon! Det är alltid lika inspirerande att träffa människor som lever i linje med sina drömmar. Husby Marathon ser fram emot att få se hela dokumentärfilmen om Afrika.

Mer information om dokumentärerna hittar du på http://www.soeasy.se/ och http://stocktown.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar