söndag 16 augusti 2009

Workshop med OS-guldmedaljören och världsrekordtagaren Anders Gärderud


I måndags åkte Husby Marathon ut till Bosön för att träffa OS-legendaren och världrekordtagaren i 3000 meter hinder Anders Gärderud. Anders var på plats för att som före detta elitidrottare berätta om löpträning och mål.

Först berättade Anders om varför löpning är viktigt. Han menade att man genom löpning blir kreativ och lättare hittar lösningar på problem. Anledningen var enligt Anders att löpningen fungerar meditativt. Anders hävdade att löpning är beroendeframkallande, att elever till honom med drogberoende förklarat hur löpningen ersatt deras drogberoende och att de nu istället var beroende av den endorfinkick de får av att springa.

Anders visade hur Husby Marathon-deltagarna genom att sätta upp kort- och långsiktiga mål kan uppnå sina drömmar. Han berättade att man ska sätta upp datum för när målen ska vara uppfyllda. De kortsiktiga målen skulle genomföras inom en kortare period, tex inom ett år, och behöver regelbundet förnyas. De långsiktiga målen skulle genomföras inom en senare period, tex inom en femårs period. Anders menade att man inte ska prata högt om de långsiktiga målen då detta skulle leda till förväntningar, stress och press från omgiviningen och därför skulle försvåra personens genomförande av målet.

Under workshopen fick Anders frågan om man verkligen behöver ha ett mål i livet. Anders svarade att alla behöver ha ett mål i livet, att man annars lätt blir passiv och inte når de drömmar man har.

Därefter fick Husby Marathon-deltagarna ovärderliga tips om hur man på bästa sätt kan förbereda sig inför Stockholm Halvmarathon den 12 september. Kontentan var att njuta av löpningen!

Innan Husby Marathon lämnade Bosön fick vi oss en rundvandring genom Bosöns inspirerande träningsanläggningar.

Husby Marathon vill verkligen tacka Bosön och Anders Gärderud för att Husby Marathon fick komma ut och ta del av Anders erfarenheter!

För er som är sugna på att se loppet där Anders slog världsrekordet i 3000 meter hinder så titta då på klippet som nedan länkats. Helt otroligt!!!

http://www.youtube.com/watch?v=iMqM5ghPU0c

Hälsningar,
Husby Marathon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar