söndag 23 augusti 2009

Stadsvandring med SE StockholmDå var det återigen dags för Husby Marathon att gå på stadsvandring med SE Stockholms grundare Sandra Lindau och Ulrika Falk. Förra gången fick Husby Marathon en färgstark vandring genom Södermalms gator. Denna gång skedde vandringen i vårt kära Husby och sedan vidare ute på Järvafältets gröna marker.

Sandra och Ulrika berättade bland annat om hur Järvafältet såg ut innan Kista, Husby och Akalla byggdes. Visste ni t.ex. att Järvafältet var ett militärt övningsområde i början av 1900-talet. Husby Marathon fick även mer ingående veta varför Miljonprogramsprojektet drog igång i Sverige mellan år 1965 och 1975. Både under och efter vandringen uppstod intensiva diskussioner om den situation, med utanförskap och segregation, som råder i förorter som Husby.

Husby Marathon vill passa på att tacka Sandra och Ulrika från SE Stockholm för att de tog sig tid att berätta den historia som finns i Stockholm. Vandringar som dessa hade behövts i grundskolan för öka historieintresset bland elever.

Hälsningar,
Husby Marathon

1 kommentar: