torsdag 25 november 2010

Till minne av Henok Yohannes


Henok Yohannes gick plötsligt - och alldeles för tidigt - bort i måndags. Efter nattfotboll i Husby med sina vänner gick han och lade sig för att sova och vaknade aldrig upp igen. Henok hade tidigare haft problem med sitt hjärta och just denna natt slutade det att slå. Han somnade in stilla vid den ringa åldern av 24 år och våra tankar går till hans familj och vänner som förlorat en son, broder, vän och förebild.

Det är med stor sorg som vi tar tillfället i akt att uppmärksamma Henok - även kallad H9 - och hedra hans minne. Henok var en av årets deltagare i Husby Marathon Programme och utmärkte sig genom sin pålitlighet, arbetsvilja och sköna humor. Han var något äldre än de andra deltagarna vilket gjorde honom till en förebild och ledargestalt. Henok missade inte många HMP-tillfällen. Ibland behövde han avbryta efter halva träningspasset för att åka direkt till sitt arbete. Vi minns en gång när han bytte om från träningskläder till arbetskläder vid Bänken (utomhus) utan att skämmas. "Sanningen, jag har ingenting att skämmas för" sa H9 när vi skoj-drev om hans flashiga sidenkalsonger. Vi kan bara instämma.

H9 var en solid person - en klippa - som ställde upp för sina vänner, för Husby Marathon Programme och inte minst fört Husby. Ett exempel på Henoks lojalitet och arbetsvilja var att han dagen innan Kistaloppet var en av de personer som hjälpte till att packa 1 000 presentpåsar. H9 kom på fredagkvällen, arbetade hårt utan att klaga och gick hem sent, sent på natten för att på lördagen springa Kistaloppet på en bra tid. Henok var en riktig krigare, kamrat och förebild och hans bortgång är en stor förlust.

Vila i frid Henok "H9" Yohannes. Tack för att vi fick lära känna dig.

/David, Babak, Vandad, Johan och John

9 kommentarer:

 1. DU är saknad bror vila i fred Henok !!!

  SvaraRadera
 2. Vi glömmer dig aldrig broder!

  SvaraRadera
 3. Rest in peace my brother!

  SvaraRadera
 4. Gud va sorgligt att så fina människor ska tas ifrån denna värld när de behövs här! =( Fint skrivet och må han vila i fred!

  SvaraRadera
 5. mycket fint sagt! may you rest in peace brother! <3

  SvaraRadera
 6. Du är för alltid kvar i våra minnen! Mina tankar går ut till din familj.

  SvaraRadera
 7. Jag vet inte vem Henok är, men det är sjukt tragiskt att de bästa alltid måste gå först.

  Vila i frid.

  SvaraRadera