lördag 23 januari 2010

Järvadagen - vilken dag det blev!

I torsdags ägde Järvadagen rum i Stadshuset och vi från Husby Marathon var på plats med en egen utställningsmonter med roll-up och allt (se bilder nedan)! Dagen började dock långt tidigare med att Johan och jag sprang på möten i Kista och träffade potentiella samarbetspartners till Kistaloppet. Det blev ett par givande möten och vi blev riktigt hypade inför eventet i City Hall.

Klockan 13.00 hälsade Joakim Larsson (ytterstadsborgarråd) alla 350 deltagare välkomna till Järvadagen. I sitt öppningstal talade Joakim om Järvaområdets potential och dess tillhörighet till Stockholm. "Stockholms Stad är Järva och Järva är Stockholms Stad" sa Joakim och betonade att vi måste"sudda ut förortsbegreppet som det ser ut". Han nämnde även att det är vi som var på plats "som kommer att hjälpa till att forma området". Det var ett bra öppningstal men som Rami från Megafonen nämnde senare under dagen saknades ungdomarnas röst under Järvadagen. En hel del ungdomsfrågor diskuterades och det är viktigt att unga representanter bjuds in i debatten.

Per Lagerström gjorde en kanoninsats som dagens konferencier och modererade två paneldiskussioner om dels trygghet och boende, dels utbildning och jobb. Feiroz, som är ansvarig för volontärarbetet i Husby Marathon, blev kändis när hennes videointervju visades i Blå hallen och fick många uppmuntrande ord under middagen. Vi fick möjlighet att prata och byta kort med allt ifrån Stavros Louca (Rinkebyakademien), Olle Johnselius (Stadsdelsdirektör Rinkeby-Kista), Marie Forsberg (Idrottslyftet) till Ibrahim Mouraleh (Islamiska riksförbundet Järva) och intresset för såväl Husby Marathon som Kistaloppet var stort.

Kvällen avslutades med en underhållande presentation av Göran Hägg och därefter lite stand-up med Zinat Pirzadeh. Ett av våra mål inför Järvadagen var att få de två att springa Kistaloppet och vi lyckades nästan till 100 procent att få igenom det. Göran spelade in en videohälsning med ett "kanske springer" och Zinat lovade att springa. Allt som allt en grym dag och många anmälda deltagare till Kistaloppet.

Tack till Patrik Zetterberg som tog fram grundmaterialet till roll-upen. Stort tack även till Ersan Cürüklü på Veritas PR & Communications som jagade budfirman tills vi till slut fick roll-upen levererad till Stadshuset i tid!

/Dee

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar